miercuri, 20 aprilie 2016

SPAGHETE NEGRE CU FRUCTE DE MARE

SPAGHETE NEGRE CU FRUCTE DE MARE


Sper că v-am suprins din nou! ;) Minunatele spaghete cu aromă de sepie, sau mai bine spus cu cerneală de caracatiță;) servite cu salată de fructe de mare.Ce poate fi mai simplu si savuros!

INGREDIENTE:

salată de fructe de mare ( surimi, scoici, carne de crab, creveți, ardei copt, castravete murat, ceapă murată) cca. 200 g,
spaghete negre (aromatizate cu sepie) 300 g,
sare iodată,
ulei de măsline.

MOD DE PREPARARE:


Apa rece se pune la fiert, într-un vas incapator, cca 3 l. După ce a clocotit apa se adaugă 1 lingură cu sare de mare, și se introduc spaghetele întregi la fiert, atenție nu se rup spaghetele cât ar fi de lungi, lăsându-se la fiert cca. 8 minute. Se strecoară, se trec rapid sub un jet de apă rece, pentru a întrerupe fierberea, apoi se stropesc cu putin ulei de masline, pentru a nu se lipi între ele. 



Spaghetele se servesc cu salata de fructe de mare. 

Recunosc că am folosit salata de fructe de mare, gata preparată. Dar data viitoare promit că vin cu rețeta preparată de mine. O cină rapidă și sănătoasă. Spor și pofta buna!

2 comentarii:

Laura Din spunea...

wow... ce ai aici! :X

Cristina Iuliana Pana spunea...

Bunăciuni Laura ;) cu aromă de pește :D ;)

Trimiteți un comentariu