marți, 26 aprilie 2016

Chec supriză

Chec supriză 


Dr Oetker, m-a provocat la joacă, am zis daaa, de ce nu. Așa că m-am apucat de prăjituri.  ‪#‎prajituridroetker 
La rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din, ce s-a și apucat de treabă. http://lauradin.blogspot.ro/2016/04/cheesecake-cu-vanilie-si-caramel-copt.html
Un preparat simplu teoretic un pic cam complicată ansamblarea, dar a doua oară sigur va fi mult mai aspectuos.
Gata cu vorba, hai la treabă!

INGREDIENTE:

Ouă 7 bucăți,
Sare de mare 1 praf,
Oțet din mere și miere ½ linguriță,
Zahăr tos 7 linguri,
Făină albă de grâu 7 linguri,
Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g,
Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic.
Extra:
Formă  de decupat prăjituri, iepuraș.

MOD DE PREPARARE:

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de albușuri se adaugă rând pe rând gălbenușurile, amestecîndu-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută se adaugă în ploaie, amestecându-se cu mișcări circulare de jos în sus ușor, ca să nu se lase crema de ouă.




Într-o tava întinsă, 24/30, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă un strat de cca. 2 cm din pandișpanul obținut, se nivelează și se dă  la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 170 grade, adică foc mediu. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor se lasă la răcit pe un grătar.


Între timp în restul de aluat se adugă pudra de cacao și se amesetecă ușor până ce se omogenizează.



După ce s-a răcit pandispanul din ouă, se taie forme de iepuras. 






Se pregătește o tavă de chec normală, se tapetează cu foaie de pergament, apoi se toarnă strat subțire din pandișpanul de cacao.


 Iepurașii din pandișpan, se așează peste stratul de cacao, unul lângă altul, în picioare, pe toată lungimea tăvii de chec.

 Peste ei se toarnă aluatul de cacao, ideal ar fi să-i acopere cu totul, apoi să dă checul la copt cca. 15 minute la 180 grade. 

După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor se lasă la răcit.
Între tip se prepară glazura de cacao, de data asta am folosit glazură de la Dr Oetker, am pus plicul nedesfăcut, cca. 1 minut la topit în cuptorul cu microunde, apoi am turnat glazura călduță peste checul răcorit.


După ce se întărește, se taie felii și servește alături de o cană cu lapte, ceai sau de ce nu un pahar de vin.



Spor și poftă bună!  

Un comentariu:

Laura Din spunea...

Ce idee misto pentru Paste! :X

Trimiteți un comentariu