sâmbătă, 27 februarie 2016

PREPELIȚE CU ANANAS ȘI CIUPERCI

PREPELIȚE CU ANANAS ȘI CIUPERCI



Luna aceasta gazda provocării Cutia misterelor, Cutia misterelor - Mistery box challenge, provocare inițiată de Cerasela Badr El-Din, minunata prietenă Anca, cu minunatul său blog http://ilyanda.blogspot.ro/
Ne-a propus o minunată cutie cu ingrediente: ”Acum este randul meu sa va propun o vedeta ,dar pana acolo sa va spun restul ingredientelor :1)-carne de pasare (poate fi rata, fazan, curcan,pui, prepelita orice inaripata),2)-lapte/iaurt (vegetal sau animal ), 3)-crema de branza/branza,4)-oua,5)-ciocolata,6)-orez,7)-vin,8)-citrice,9)-radacinoase (morcov,patrunjel, telina , sfecla etc). Iar vedeta acestei luni este ANANAS. ” spune Anca. Ei sunt cam corigentă, nu prea am reușit să îmbin toate ingredientele propuse de Anca, într-o singură rețetă, dar am reușit o combinație de perpeliță cu ananas minunată.  P.S. Mulțumesc https://www.facebook.com/prepelite.fundeniif/?pnref=story, pentru prepelițele proaspete și livrarea punctuală. 

INGREDIENTE:

Prepelițe 5 bucăți, cca. 1000 g,
Ananas proaspăt 1 bucată,
Ceapă verde 3-4 fire,
Ardei kapia 1 bucată,
Ulei de măsline 2 linguri,
Ciuperci champignon cca. 300 g,
 Sare de mare,
 Boia de ardei dulce,
Piper proaspăt macinat,
Frunze de salvie 3-4 bucăți,
Sos de soia 2 linguri,
Sos wortchester 1 lingură,
Vin alb demisec 200 ml.

MOD DE PREPARARE:

Ceapa verde și ardeiul kapia se curăță, se taie mărunt și se pun la în vasul de ceramic al noului meu ajutor în bucătărie CrockPot, peste ele se așează artistic prepelițele, se asezonează cu sare, piper, salvie, ulei de măsline și vin, apoi se setează aparatul la programul HIGH pentru 3 ore, se acoperă și se lasă liniștit la gătit. 




Între timp se curăță ananasul și ciupercile, se toacă cubulețe. Ananasul se călește intr-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Prepelițele gătite, vreo două ore jumătate, se scot din vasul de ceramic și adaugă, la ananas ca să se rumenească un pic.  





După ce s-au rumenit se ananasul și prepelițele se pun din nou în vas, se adaugă ciupercile, sosul de soia și Worchester, și se mai lasă la gătit cca. 30 de minute. 










Spor și poftă bună!
P.S. Se pot prepara și în cuptorul obișnuit (electric sau gaz), într-un vas termorezistent la foc mediu, cca. 200 grade.



2 comentarii:

Elena Toma spunea...

Ce bine arata!Cred ca o sa testez cu prima ocazie :)

Cristina Iuliana Pana spunea...

Multumesc draga mea Elena. Recomand reteta cu incredere! ;)

Trimiteți un comentariu