luni, 15 februarie 2016

CLĂTITE APERITIV CU PUI, CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE

CLĂTITE APERITIV CU PUI, CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE



Clătitele sunt un desert savurat de mic și mare, dar le-am redescoperit și ca aperitiv apetisant. M-am inspirat de la prietena, colega, sau mai bine zis Șefa mea;)  Mirela_sagi, ce de vreo 6 ani, în fiecare zi de 3 MAI, savurăm aceste bunătăți http://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-carne-de-pui-i-ciuperci-21033.html ;) În sfârșit le-a venit rândul în CasaZmeilor. Bine eu am mai modificat un picuț, dar ideea de bază e genială ;)

INGREDIENTE:

Pentru clătite:
Ouă 2 bucăți,
Apă minerală 500 ml,
Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
Sare un praf,
Făină albă de grâu cât cuprinde (cca. 100 g,)

PENTRU UMPLUTURĂ:

Piept de pui dezosat 1 ½ bucată,
Vin alb demise 1 pahar, cca. 250 ml,
Sos de soia 2 linguri,
Mălai 2 linguri,
Piper proaspăt măcinat,
Boia de ardei dulce,
Pentru Omletă:
Ouă 4 bucăți, unt cca. 50 g,
Sare iodată, piper proaspăt măcinat,
Pentru ciuperci:
Ciuperci feliate 1 conservă,
Ceapă verde 3-4 fire,
unt 50 g,

Pentru topping:

Muguri de fasole Mung cu morcovi marinați cca. ½ borcan,
Bambus conservat ½ borcan,
ghimbir ras ½ linguriță.

MOD DE PREPARARE:

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute. Într-o tigaie specială pentru clătite se pune un strop de ulei, se lasă la încins, apoi se toarnă aluat, cât să umple tigaia și să fie un strat subțire (cca. 1 polonic mare de supă!), prăjindu-se pe ambele părți. Clătitele se cot pe o farfurie întinsă și se țin acoperite, cu altă farfurie, până ce se termină toate clătitele de prăjit.
Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.






 Între timp din cele patru ouă se face o omletă mare, care se scoate pe un platou la răcit, ce apoi se taie fideluță. (P.S. am avut ouă verzi le la https://www.facebook.com/pages/Microferma-De-Prepelite-Fundeni/437538319630392?pnref=lhc.



Ciupercile mărunțite se călesc împreună cu ceapa tocată mărunt,  în untul topit, ca. 5 minute la foc mediu, până devin translucide.




Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de preferință, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca să rămână suculentă.



Apoi se adaugă amestecul de ceapă și ciuperci călite, omleta fideluță, bambusul feliat fideluță, mugurii de fasole și morcovii marinați, vinul rămas și sosul de marinadă, lăsându-se la călit cca. 10 minute la foc mediu, atât căt să se obțină o compoziție moale și umedă





 . Clătitele se umplu cu această compoziție, se împachetează precum ”sarmalele” sau pachețele de primăvară și servesc reci ;) Spor și poftă bună!






P.S. Fără bambus sau muguri de fasole, clătitele aperitiv își pierd valoarea ;)

Spor și poftă bună! 




2 comentarii:

Maria Udrea spunea...

Crisule, ce clatite bune ai facut aici! Super!

Cristina Iuliana Pana spunea...

Multumesc Merisor! :-*

Trimiteți un comentariu