vineri, 1 ianuarie 2016

CIORBĂ DE BURTĂ

CIORBĂ DE BURTĂ



La cererea prietenilor, am adus rețeta ciorbei de burtă preparată în CasaZmeilor.  
Clasica ciorbă de burtă, favorită de 2 dintre cei 3 zmei;) Deobicei ciorba  de burtă preparată de mine,  era albă, prin căutările mele, am zărit ciorbă de burtă cu adaos de morcovi și gogoșari acri;) Am trecut la treabă și a ieșit o deliciosenie.
  
 INGREDIENTE
 burtă de vită proaspătă curată 1000 g,
 rasol de vită 300 g,
sare iodată,
 foi de dafin,
 piper boabe,
 usturoi 3-4 căței,
 morcovi 1 bucată mare,
 ceapă 1 bucată,
 țelină cca 100 g,
 gogoșar acri 2-3 jumătăți,
 smântâna grăsime 12% 500g,
 gălbenuș de ou 5 bucăți.
 
 MOD DE PREPARARE:

 Burta se curată, se spăla cu apa rece și se pune la fiert întreagă, în apa rece, alături de rasol, morcov, ceapă, țelină, foi de dafin, piperul boabe siputina sare în oală minune, cca. 75 de minute de că primul fluierat al Kuktei. Se răcește oală, sub jet de apa rece, se scoate capacul, după ce nu mai iese abur deloc.





 Se scoate burta, se taie fâșii, la fel se procedează și cu carnea de pe rasol, apoi se pune în alt vas, peste care se strecoară zeamă rămasă. Între timp se taie gogoșarul bucățele, morcovul fiert rondele, se adaugă la ciorbă de burtă, lăsându-se să mai fiarbă cca. 10 minute.





 Smântâna se bate energic cu gălbenușurile de ou, adăugându-se în ciorba de burtă  la finalul fierberii, amestecându-se continuu pentru a nu se  "îmbrânzi" ( nu am găsit alt termen :D)  oul.





 Ciorba de burtă se servește fierbinte cu adaos de oțet, leuștean, ardei iute și usturoi după gustul fiecăruia. 


Poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu