FURSECURI CU CIOCOLATĂ
Echipa Dr Oetker, m-a invitat
șă continui povestea prăjturilor preparate în casă. Spiridușii, încă n-au
apărut cu produsele lor, dar scotocind în cămara mea, am găsit destule resurse
pentru prepararea celor mai delicioase fursecuri cu ciocolată. De data asta
m-am inspirat de la prietena mea dragă Gaby Duceag, rețeta o găsiți
aici
http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-spritate-cu-ciocolata-67492.html
Data viitoare voi inspecta în amănunt Retetarul Dr. Oetker, plin de
prajituri aratoas: https://apps.facebook.com/decoruri//inspira-te/, pe care-l recomand cu încredere ca o bună
sursă de inspirație.
INGREDIENTE:
Rama mit Butter 250 g,
Ciocolată neagră 250 g,
Zahăr pudră 200 g,
Ouă 5 bucăți,
Făină albă cca. 600 g,
Praf de copt cu sofran Dr. Oetker
1 plic,
Zahăr vaniliant Dr. Oetker 2
plicuri,
Esență de vanilie Dr. Oetker 1
lingură,
Sare 2 g,
Esență de rom Dr. Oetker ½ fiolă,
Cacao neagră Dr. Oetker 2
linguri.
Pentru decorare:
Glazură de ciocolată duo Dr.
Oetker,
Bețigașe de ciocolată Dr. Oetker,
Zahăr pudră.
MOD DE PREPARARE:
Într-un
vas cu fundul dublu, sau acela de fiert laptele, se pun la topit Rama mit
Butter, ciocolata mărunțită și zahărul pudră, la foc mic, amestecându-se ușor,
până ce se omogenizează toate ingredientele. După ce s-a răcit compoziția de
unt și ciocolată, se adaugă pe rând ouăle, un praf de sare, esențele de vanilie
și rom, amestecîndu-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Se lucrează cu o
presă de fursecuri, mecanică sau electric, iar dacă nu aveți la îndemână un
astfel de aparat, apelați la un poș, sau, în bucătăriile bunicilor, sigur
găsiți acele adaptoare, de biscuți șprițați,
pentru mașina de tocat carne.
Fursecurile
se pun direct pe foaia de copt, pregătită într-o tavă termorezistentă. Se dau
la copt cca. 10 minute la 180 grade.
O parte din fursecurile obținute se
ornează cu glazură de ciocolată și se presară bețigașe de ciocolată, iar
cealaltă simplu doar cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu