sâmbătă, 26 decembrie 2015

FURSECURI CU CIOCOLATĂ

 FURSECURI CU CIOCOLATĂ 



Echipa Dr Oetker, m-a invitat șă continui povestea prăjturilor preparate în casă. Spiridușii, încă n-au apărut cu produsele lor, dar scotocind în cămara mea, am găsit destule resurse pentru prepararea celor mai delicioase fursecuri cu ciocolată. De data asta m-am inspirat  de la prietena mea dragă Gaby Duceag, rețeta o găsiți aici http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-spritate-cu-ciocolata-67492.html
 Data viitoare voi inspecta în amănunt  Retetarul Dr. Oetker, plin de prajituri aratoas: https://apps.facebook.com/decoruri//inspira-te/, pe care-l recomand cu încredere ca o bună sursă de inspirație.

INGREDIENTE:

Rama mit Butter 250 g,
Ciocolată neagră 250 g,
Zahăr pudră 200 g,
Ouă 5 bucăți,
Făină albă cca. 600 g,
Praf de copt cu sofran Dr. Oetker 1 plic,
Zahăr vaniliant Dr. Oetker 2 plicuri,
Esență de vanilie Dr. Oetker 1 lingură,
Sare 2 g,
Esență de rom Dr. Oetker ½ fiolă,
Cacao neagră Dr. Oetker 2 linguri.
Pentru decorare:
Glazură de ciocolată duo Dr. Oetker,
Bețigașe de ciocolată Dr. Oetker,
Zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

Într-un vas cu fundul dublu, sau acela de fiert laptele, se pun la topit Rama mit Butter, ciocolata mărunțită și zahărul pudră, la foc mic, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează toate ingredientele. După ce s-a răcit compoziția de unt și ciocolată, se adaugă pe rând ouăle, un praf de sare, esențele de vanilie și rom, amestecîndu-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.






 Făina se amestecă cu praful de copt și cacao, apoi se cerne ușor peste compoziția cremoasă, amestecându-se până ce se obține un aluat mai moale. 


Se lucrează cu o presă de fursecuri, mecanică sau electric, iar dacă nu aveți la îndemână un astfel de aparat, apelați la un poș, sau, în bucătăriile bunicilor, sigur găsiți acele adaptoare, de biscuți șprițați,  pentru mașina de tocat carne.





Fursecurile se pun direct pe foaia de copt, pregătită într-o tavă termorezistentă. Se dau la copt cca. 10 minute la 180 grade. 




O parte din fursecurile obținute se ornează cu glazură de ciocolată și se presară bețigașe de ciocolată, iar cealaltă simplu doar cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu