miercuri, 30 decembrie 2015

BRĂDUȚ DULCE

BRĂDUȚ DULCE



Nu știu în alte gospodării cum este, dar la noi, mereu se întâmplă să mai rămână câteva fursecuri, colțuri de prăjituri, de la Crăciun la Anul Nou. Pentru provocarea Dr Oetker, am adus un brăduț, bun de pus sub brăduț și savurat cu cei dragi.

INGREDIENTE:

Fursecuri uscate, margini de prăjituri cca. 500 g,
Unt cca. 200 g,
Zahăr pudră cca. 50 g,
Nuci măcinate 100 g,
Esență de rom 1 linguriță,
Esență de portocale ½ linguriță.
Pentru decor:
Glazură de lămâie Dr Oetker,
Bombonele Dr Oetker,
Creioane cu pastă de zahăr Dr Oetker.

MOD DE PREPARARE:


Toate prăjiturile se mixează în robot, se adaugă untul moale, zahărul pudră, nucile măcinate și aromele, se frământă bine, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se presează într-o formă de sezon, care în prealabil s-a tepatat cu folie alimentară, apoi se dă la rece, cel putin 3 ore sau mai bine până a doua zi.  





Pentru ornare, glazura de lămâie de la Dr. Oetker, se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi prăjitura scoasă din formă, pusă pe un grilaj, se unge cu glazură. După ce s-a întărit puțin se ornează cu ornamente din zahăr de la Dr Oetker, după gustul și imaginația fiecăruia. 


Spor și poftă bună. 

Un comentariu:

Maria Udrea spunea...

Ce frumusete de bradut ai facut! Felicitari, Crisule!

Trimiteți un comentariu