miercuri, 28 octombrie 2015

RULOURI DIN CARNE DE VITĂ

RULOURI DIN CARNE DE VITĂ


De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea sunt prieteni cu carnea de vită, doar la gulyas :D Ei, până la urmă, a fost totul foarte bine, întrebarea Zmeului Mijlociu: doar patru bucăți???? :D Gata cu vorbăria, spor la trabă și poftă bună ;)


INGREDIENTE:

Carne de vită feliată subțire ( snițel de vită) 4 bucăți,
Sare iodată,
Piper proaspăt măcinat,
Muștar clasic 4 linguri,
Sunculiță de porc cu piper 8 felii, cca. 200 g,
Ardei copt din salată 8 felii,
Ulei de măsline,
Scobitori sau cleme pentru rulade,
Vin roșu demise cca. 200 ml

MOD DE PREPARARE:


Feliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează de sare, piper, apoi se ung cu muștar. Se așează pe fiecare bucată de carne asezonată, câte două felii de sunculiță afumată și ardei copt din salată, apoi se rulează, se prind cu scobitori sau cleme speciale pentru rulade. 





Rulorile obținute se așează într-un vas termorezsitent, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se dau la cuptor ptr cca. 10 minute pe fiecare parte, apoi se toarnă vinul, se acoperă cu un capac, sau folie de aluminiu și se lasă la gătit cca. 90 de minute la foc mediu, 180 grade, electric.






 Rulorile se servesc fierbinți acompaniate de piure din cartofi și sos de ciuperci, în cazul nostru, dar deobicei cu varză roșie călită și găluște din cartofi, nemțești ;) Spor și poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu