miercuri, 23 septembrie 2015

SALATĂ ROGVAIV

 SALATĂ ROGVAIV




O salată tare colorată și interesantă! Un amestec de culori și arome, ce îți dau acel sentiment de mai, adică mai vreau;) Tot suntem în luna mai ;) Spor și poftă bună! P.S. M-am inspirat de aici: http://www.simonapatras.com/2014/06/salata-tricolora-cu-cartofi-violet.html Multumesc Simona, pentru idee ;)
 INGREDIENTE

cartofi violet 3 bucăți,
cartofi albi 2 bucăți,
morcov 1 bucată,
apio 1 tijă,
sparanghel verde 3 bucăți,
roșii cherry 4-5 bucăți,
gogoșari murați 4 bucăți,
măsline negre dezosate 6-7 bucăți,
sare iodată,
ulei de măsline 2-3 linguri,
oțet din struguri 2 linguri.

MOD DE PREPARARE

Rădăcinoasele se fierb separat. Aici ar fi un fel de ”frână”  în a prepara această salată delicioasă;) Dar cu răbdare veți obține rezultate bune. Cartofii albi se fierb în coajă, așa ar fi trebuit să procedez și cu cei violet, dar am vrut să văd cum arată fără coajă :D ;) Morcovul și sparanghelul, curățați se pot fierbe împreună.



 După ce s-au fiert toate rădăcinoasele, se curăță, unde e cazul și se taie grosier, ca și pentru salată de cartofi. Se adaugă tija de apio, adică țelină, mărunțită, feliile julien de gogoșar murat, măslinele negre, fără sâmburi, tocate mărunt și la final roșiile cherry, tăiate în patru. Salata se asezonează de sare, ulei de măsline și oțet, după gustul fiecăruia;)












P.S. Aș fi pus și felii de ceapă roșie, dar nu am avut în dotare :D Data viitoare, voi completa ;) Spor și poftă bună!  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu