luni, 17 august 2015

ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ

ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ
Multumesc http://www.retetedesuflet.ro/, adica Brindusa pentru idee ;) 


Ingrediente:
§  Roșii cherry cca. 500 g,
§  Usturoi 4 căței curatati,
§  frunze de busuioc,
§  4 borcane cu capac filetat,
§  1 oala mare cu capac (în care să intre borcanele cu totul)

MOD DE PREPARARE:
Roșii cherry sănătoase fără crăpături, se spală și apoi se așează în borcane steriliztate. Se adaugă cățeii  de usturoi, mărunțiți, cca. 1 cățel /borcan.și 4 frunze de busuioc.





ATENȚIE!!!!!:
NU SE PUNE SARE, NU SE ADAUGĂ APĂ.
Se închid borcanele etanș.

Într-o oală cu fund triplu, se așează câteav straturi de ziare, sau reclame, ce ne intoxică poșta:D Eu n-am avut, așa că am folosit hârtie de copt, un pic ciufulită ;) Se așează borcanele în poziție verticală, se umple oala, astfel încât șă depășească nivelul borcanelor, apoi se pune oala la fiert, la foc mediu, după ce a ajuns la punctul de fierbere, se reduce focul la minim, se acoperă cu un capac și se lasă la sterilizat cca. 60 de minute.

Borcanele se lasă să se răcească în apă, până a doua zi ;)
Roșioarele astfel conservate se vor folosi în timpul iernii la asezonarea pizze-lor sau a pastelor. Simplu, rapid și gustos;) Spor și success!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu