duminică, 22 februarie 2015

FOI DE NAPOLITANE UMPLUTE CU CREMĂ DE BISCUIȚI


Ingrediente:

Foi de napolitane 5 bucăți,
Biscuiți populari 300 g,
Lapte 300 ml,
Zahăr 300 g,
 Pudră de cacao 2 linguri,
Esență de rom ½ fiolă,
Unt 200 g,
Dulceață  de merișoare 1 borcan.

Mod de preparare:


Se pune laptele  împreună cu zahărul, la fiert într-un vas cu fundul dublu, la foc mic, amestecându-se continuu, lăsându-se la fiert până ce se obține consistența unui sirop. 
Se adaugă biscuții mărunțiți cu ajutorul robotului, lăsându-se la fiert cca. 3 minute, amestecânduse continuu până ce se înglobează. 


Se adaugă unutul frecat spumă, esența de rom, pudra de cacao și dulceața, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Foile de napolitane se ung cu această cremă, așezându-se unele peste celelalte. 





Deasupra prăjiturii se așează o greutate și se dă la rece până a doua zi, când se taie în pătrățele sau romburi. Spor, răbdare și poftă bună! ;)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu